Dag Sinterklaasje: kinderen zwaaien de stoomboot uit

VideoWaar Sinterklaas op veel plaatsen in het land in de mist verdwijnt, nam hij in Ter Aar aan het eind van de middag ruim de tijd om afscheid te nemen. Kinderen en hun ouders konden de Sint nog een laatste hand schudden voordat hij weer op de boot stapte richting Spanje.

Onder luid geschreeuw van de kinderen wist Sinterklaas en zijn pieten het Lindenplein in Ter Aar te vinden. Daar stond al een zetel voor hem klaar. Voordat hij weer naar Spanje vertrok, nam hij op het plein nog uitgebreid de tijd om de laatste handjes te schudden en de laatste cadeautjes uit te delen aan de kinderen die de kleurplaatwedstrijd van de omliggende winkels hadden gewonnen.

Onder begeleiding van tientallen kinderen en hun ouders liep hij even later richting de kade van de Westkanaalweg. Daar stond de stoomboot al voor hem klaar. Terwijl de kinderen naar de boot zwaaiden, verdwenen Sint en Piet langzamerhand in het donker. Op weg naar Spanje.

Het is de eerste keer dat de plaatselijke ondernemersvereniging van Ter Aar dit uitzwaaimoment houdt met daaraan gekoppeld een lampionoptocht. 75% van de lezers van AD.nl die eerder vandaag stemden op de poll gaven aan de uittocht van Sinterklaas een leuk initiatief te vinden.

Volledig scherm
Sinterklaas en zijn zwarte Pieten nemen afscheid en worden uitgezwaaid in Ter Aar. © Martin Sharrott Fotografie