Volledig scherm
Dante Boomgaard heeft de vlag uitgehangen omdat ze geslaagd is voor haar vwo-examen. © Merel Klijzing

Dante (18) miste bijna het heugelijke nieuws vanwege natte handen

Dante Boomgaard (18) kon vandaag de vlag uithangen. De leerlinge van het Scala College is na zes jaar hard werken geslaagd voor haar vwo-examen.

Maar voordat ze de bevestiging kreeg dat haar diploma binnen was, moest ze een worsteling met haar telefoon doorstaan: ze had natte handen waardoor ze het beslissende telefoontje van haar mentor niet kon aannemen.

Een hachelijk moment, zo zegt ze. ,,Ik was expres naar het restaurant gegaan waar ik werk, om afleiding te zoeken. Toen het heel hard begon te regenen, moest ik met een trekker het water van de straat weghalen. Je raadt het al. Precies toen werd ik gebeld”, legt de Bodegraafse uit. ,,Ik had zulke natte handen dat mijn telefoon nergens op reageerde. Toen ben ik als een gek naar binnen gerend. Gelukkig was mijn moeder in het restaurant. Zij was opzettelijk rond deze tijd een kopje koffie komen drinken. Ze kon net op tijd opnemen.”

Opgelucht

Quote

Ik ben niet gaan janken of gillen. Ik ben vooral heel blij en opgelucht dat ik het nu achter me kan laten

Dante Boomgaard

Zo hoorde Dante alsnog het goede nieuws. ,,Ik ben niet gaan janken of gillen. Ik ben vooral heel blij en opgelucht dat ik het nu achter me kan laten.” 

Exact een maand geleden stond Boomgaard in deze krant in de rubriek Examenstress. Ze gaf toen aan vooral gezonde spanning te voelen. ,,Uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Tijdens de examens wist ik namelijk al dat ik het wel heel bont moest maken, wilde ik zakken. Nu kan er een punt achter. Dat maakt het gewoon zo lekker, dat je er niet meer over na hoeft te denken.” 

Het is voor haar nu tijd om een feestje te vieren. ,,Al mijn vriendinnen zijn gelukkig ook geslaagd. We zijn met z’n allen bij mij gaan barbecueën, ondanks het slechte weer.”

,,Of ik de meiden ga missen? De mensen om me heen ga ik wel missen, ja. De school waarschijnlijk ook wel, achteraf. Volgend jaar ga ik naar de universiteit. Dat zal een stuk zwaarder worden dan het vwo en daarom zal ik vast nog wel­ eens terug moeten denken aan het Scala.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195