Vlnr: Hans Hendriks, Ingrid Verschuren, Johan Pacqué en Tom Domburg. Zij zijn bewoners van de Oude Wereld in Kerk en Zanen die dit jaar 25 jaar bestaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Hans Hendriks, Ingrid Verschuren, Johan Pacqué en Tom Domburg. Zij zijn bewoners van de Oude Wereld in Kerk en Zanen die dit jaar 25 jaar bestaat. © Josh Walet

De Oude Wereld, een wijk die pal naast het Archeon lag, bestaat 25 jaar en opent met fototentoonstelling

Een groot deel van Kerk en Zanen werd in de jaren 90 uit de grond gestampt. De Oude Wereld, een wijk die pal naast Archeon werd geplaatst, viert zijn 25ste levensjaar. ,,Ze wilden hier vroeger zelfs een monorail hebben”, vertellen leden van de buurtvereniging, die een tentoonstelling hebben geopend. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?