Volledig scherm
Rechts Jurgen de Vries, van de Zoete Inval. © Pim Mul

De Zoete Inval houdt winterstop

IJs- en koffiesalon De Zoete Inval in Bodegraven houdt voor het eerst in haar 4-jarig bestaan een winterstop. Per 1 oktober sluit de zaak aan de Noordstraat in Bodegraven (tijdelijk) de deuren. Wat de gerenommeerde zaak daarna gaat doen, is nog afwachten.

,,Vrijwel alle ijssalons houden een winterstop en na vier jaar weten we dat dat met een reden is. In de winter is de omzet beduidend lager. Koffieklanten kunnen straks wel terecht bij onze andere zaak De Munt. De koffiemachine van De Zoete Inval gaat daarheen en we verruimen de openingstijden. Ook houden we allerlei acties, zoals gratis appeltaart in de maand oktober", vertelt eigenaresse Mariska de Vries.

Quote

De Zoete Inval is zo'n succes, het verdient een beter pand

Jurgen de Vries

Haar man Jurgen vult aan: ,,We kijken ook naar een andere locatie voor De Zoete Inval, het liefst meer in het centrum. We willen ons echt op ijs gaan richten. In eerste instantie hebben we onderzocht of De Zoete Inval kon verhuizen naar het Kookstation, maar inmiddels hebben we andere en betere opties. Dat onderzoeken we nog. De Zoete Inval is zo'n succes: we zijn al meerdere keren genomineerd voor 'ijssalon van het jaar'; het verdient een beter pand. Willen we ooit 'ijssalon van het jaar' worden, dan kan dat zonder verbouwing hier niet."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.