Volledig scherm
Exterieur van het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen. © ANP

Deze Alphense bedrijven zijn genomineerd als ‘Ondermening van het Jaar’

Ondernemersvereniging VOA heeft 25 bedrijven geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Onderneming van het Jaar. Met kanshebbers als Zeeman textielSupers en Janssen’s IJssalon.

Een speciale aanbevelingscommissie koos de bedrijven uit 130 aanmeldingen. ,,De commissie doet het voorwerk voor de jury,” legt een VOA-zegsvrouw uit. ,,De aangemelde bedrijven voldeden lang niet allemaal aan de criteria. Soms bleken ze nog maar net opgericht of waren het zelfstandigen zonder personeel. De aanbevelingscommissie heeft een screening gedaan.”

Op de lijst staan bekende namen als Zeeman, Archeon, Jumbo Ten Brink Food en Green Real Estate. De Boskoopse boomkwekerijsector is vertegenwoordigd met Van der Salm, Kolster BV en Van Lint Plants & More. Ook Bakkerij Visser, Tijssen Goed voor Dieren en Janssen’s IJssalon zijn gegadigden.

Of de 25 geselecteerden daadwerkelijk voor de titel gaan, is nog maar de vraag. De bedrijven worden geacht een uitgebreide vragenlijst in te vullen, ter beoordeling of ze echt aan alle criteria voldoen. Vervolgens kiest de commissie 5 kandidaten en legt deze voor aan de jury. ,,De jury bezoekt deze bedrijven, laat pitches afnemen en wijst uiteindelijk twee finalisten aan.” Op 10 januari wordt duidelijk welk bedrijf Thearent, de winnaar van 2018, gaat opvolgen.