Bewoonster Mariët­te Pijnaar (links) complimen­teert ‘opschoners’ (v.l.n.r.) Nick de Jong, Esther van den Braak, Ruud Mangnus en Sal­wa Mustafa.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoonster Mariët­te Pijnaar (links) complimen­teert ‘opschoners’ (v.l.n.r.) Nick de Jong, Esther van den Braak, Ruud Mangnus en Sal­wa Mustafa. © Ricardo Smit

Deze helden houden Alphen schoon: ‘Er is veel laksheid’

Andermans troep opruimen, omdat je vindt dat Alphen moet schitteren, dat doet vrijwilligerscollectief Alphen Schittert. Sinds de start vorig jaar is het aantal deelnemers alleen maar toegenomen, net als het aantal opschoonplekken. Zondag stak het team de handen uit de mouwen in het Topaasplantsoen.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'
  Play

  Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'