Deze sporters uit het Groene Hart komen in actie in Tokio. V.l.n.r. basketballer Arvin Slagter en de hardloopsters Irene van der Reijken (m.) en Leonie van Vliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze sporters uit het Groene Hart komen in actie in Tokio. V.l.n.r. basketballer Arvin Slagter en de hardloopsters Irene van der Reijken (m.) en Leonie van Vliet. © AD

Deze sporters uit Groene Hart jagen op goud op de Olympische Spelen (en dit is wanneer ze in actie komen)

Eindelijk! De Olympische Spelen in Tokio zijn vandaag officieel begonnen. De komende twee weken jagen verschillende sporters uit het Groene Hart op een gouden plak. Onze regio is met zeker zeven sporters goed vertegenwoordigd. Hier lees je wie ze zijn en wanneer ze in actie komen. 

  1. Strijdlust inspireert kunstenares Yvette Bavelaar: ‘Ik wil een portret van Peter R. de Vries maken om hem te eren’
    PREMIUM

    Strijdlust inspireert kunstena­res Yvette Bavelaar: ‘Ik wil een portret van Peter R. de Vries maken om hem te eren’

    Van de muur in de foyer kijken de drie boksers Mike Tyson, Badr Hari en Rico Verhoeven de bezoekers van het Alphense cultuurcentrum Parkvilla indringend aan. De zwart-wit portretten zijn gemaakt door kunstenares Yvette Bavelaar (39) uit Alphen, bekend als winnares van Sterren op het doek. Ze exposeert op de plek waar het voor haar allemaal begon. ,,Ik wil het rauwe en het echte laten zien.”