Nokkie Zalm van Swiffers Hoeve gaat geregeld met dieren op bezoek bij ouderen. Haar dierenopvang en de Werkgroep Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem hebben geld gekregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nokkie Zalm van Swiffers Hoeve gaat geregeld met dieren op bezoek bij ouderen. Haar dierenopvang en de Werkgroep Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem hebben geld gekregen. © Peter Franken

Dieren op bezoek bij dementerenden: 'Met kip op schoot gaan ze weer helemaal stralen'

Wat hebben de Werkgroep Samen Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem en Swiffers Hoeve gemeen? Beide kregen geld bij de uitreiking van de Samen met Univéprijs. Dementerenden profiteren daarvan.

Dementie op de kaart zetten, dat is het doel van Werkgroep Samen Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem (WSDV). En dat is hard nodig, leggen voorzitter Aleid van der Meer en Marion Kluck van de werkgroep uit. ,,Er zijn nu 270.000 mensen met dementie in Nederland. Dat zijn er 550.000 in 2040."

  1. Klaar met Yahtzee? Bekijk deze tips van de Parkvilla-directeur Marijke Licher
    PREMIUM

    Klaar met Yahtzee? Bekijk deze tips van de Parkvilla-directeur Marijke Licher

    Voor wie murw geslagen van eenzaamheid is of het zestiende potje yahtzee heeft verloren: er is hoop. De kunst- en cultuursector draait, voor zover het kan, op de achtergrond door om ook de diepere lagen van het bestaan te blijven bedienen. Directeur Marijke Licher van het Parkvilla theater in Alphen heeft een lijst met 7 tips opgesteld voor liefhebbers van films, documentaires, theater en kindertheatervoorstellingen die nu veelal gratis online te bekijken zijn.