Volledig scherm
Wethouder Gerard van As en directeur Hester van Beek van Bibliotheek Rijn en Venen onthullen de nieuwe naam. © Morvenna Goudkade

Dit is de nieuwe naam van het oude gemeentehuis in Boskoop

Volle bak tijdens een informatieavond over de nieuwe bestemming van het Boskoopse gemeentehuis. Ruim honderd mensen bezochten de bijeenkomst in de naastgelegen Coenecoopschool. Het monumentale gemeentehuis zelf wordt momenteel verbouwd.

Onder de aanwezigen waren veel vertegenwoordigers van culturele verenigingen en maatschappelijke organisaties. De Alphense wethouder Gerard van As sprak van de ‘top of the bill’ uit de Boskoopse samenleving. De bijeenkomst was belegd om de inwoners bij te praten over de verbouwing, het interieur, het gebruik van de ruimtes en de mogelijkheden tot huren en organiseren van activiteiten. ,,Mooi dat u met zovelen bent gekomen, dit is wel een icoon van Boskoop,” aldus Van As.

Samen met Hester van Beek, directeur van bibliotheek Rijn en Venen, toekomstig hoofdbewoner van het pand, werd vervolgens de nieuwe naam onthuld: Het raadHuis. ,,Het is de bedoeling dat dit de huiskamer van Boskoop wordt,” zei Van Beek. Een vraag van de Dorpsraad Boskoop of er een servicepunt van de gemeente Alphen in het pand zal komen, werd aanvankelijk negatief beantwoord door Van Beek. Wethouder Van As gaf echter gemeentelijke spreekuren wel wenselijk te vinden. De bezoekers konden vervolgens in de hal bij flip-overs ideeën en wensen ophangen, waarvan massaal gebruik werd gemaakt.