Scheldkanonnades op de stoep, mensen die dringend bij haar thuis 'in gesprek' willen met de burgemeester. Boven het huis van de Alphense bestuurder Liesbeth Spies hangt een symbolische donkere wolk. Ze liet de veiligheid van haar woonplek jaren geleden al testen. Onlangs werd haar adres zelfs verspreid bij een oproep tot rellen, haar 'huis moest plat'. Op tv vertelde Spies dat haar dochters met een hockeystick binnen handbereik sliepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Scheldkanonnades op de stoep, mensen die dringend bij haar thuis 'in gesprek' willen met de burgemeester. Boven het huis van de Alphense bestuurder Liesbeth Spies hangt een symbolische donkere wolk. Ze liet de veiligheid van haar woonplek jaren geleden al testen. Onlangs werd haar adres zelfs verspreid bij een oproep tot rellen, haar 'huis moest plat'. Op tv vertelde Spies dat haar dochters met een hockeystick binnen handbereik sliepen. © Thijs C. Jansen

Dochters van burgemeester slapen met hockeystick naast hun bed; ook in het Groene Hart worden bestuurders bedreigd

Minstens een op de drie burgemeesters en wethouders is bedreigd. Het hakt erin omdat het ook familie raakt, zeggen slachtoffers. Dochters van de Alphense burgemeester sliepen met een hockeystick naast hun bed. 

  1. Negen verdachten opgepakt bij grote drugsactie in Den Haag
    Play

    Negen verdachten opgepakt bij grote drugsactie in Den Haag

  2. Koning Willem-Alexander bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling
    Play

    Koning Wil­lem-Alexan­der bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling