Bij het Zomerspektakel in Alphen trad vorig jaar Davina Michelle op.
Volledig scherm
Bij het Zomerspektakel in Alphen trad vorig jaar Davina Michelle op. © Josh Walet

Doorgaan Zomerspektakel Alphen nog onzeker

De voorbereidingen gaan door en mogelijk pas begin mei neemt de organisatie van het meerdaagse Zomerspektakel aan het Meer in Alphen een besluit over het doorgaan van de activiteiten op 5, 6 en 7 juni.

,,We hebben nog even de tijd en nemen die ook”, zegt voorzitter Stanley de Looze. Als het Zomerspektakel komend voorjaar niet kan doorgaan, dan kan dit hopelijk later dit jaar alsnog, zegt hij. ,,Hierover hebben we al contact met de gemeente Alphen. Die moet natuurlijk bekijken welke andere activiteiten dan gepland zijn en of er dan voldoende capaciteit is bij hulpdiensten.”

Misschien, zegt De Looze, komt de regering  met extra maatregelen vanwege het coronavirus. ,,Dat moeten we afwachten. De gemeente Nieuwkoop heeft alle activiteiten voor de periode tot 1 juni geschrapt. Als Alphen zoiets ook doet, houdt het voor ons natuurlijk op. Het is nu allemaal gewoon erg onvoorspelbaar.”

Ongepast

Eerder werd bekend dat bij de aftrap van het Zomerspektakel The Golden Earring, Blof en André Hazes junior optreden. De Looze: ,,Normaliter hadden we afgelopen weekend bekend gemaakt wie onze artiesten zijn voor de slotdag.”

Het Zomerspektakel vindt plaats op de dagcamping bij de Zegerplas, op dat evenemententerrein is ruimte voor 10.000 tot 15.000 bezoekers.