Volledig scherm
De Koninginneweg in Boskoop. © Google Street View

Dorpsraad Boskoop: gemeente moet niet naïef zijn over nieuw hotel Haert

Onaanvaardbaar vindt de Dorpsraad Boskoop de gang van zaken rond het geheimzinnige Hotel Haert midden in het centrum van Boskoop.

Quote

De geschiede­nis dreigt zich te herhalen met dit hotel

Jacques Booij

Voor het hotel worden momenteel door de gemeente Alphen vergunningen afgegeven, omdat het volgens de gemeente als toeristenhotel geëxploiteerd zal gaan worden. Deze site stuitte op zeer nauwe banden met bedrijven die zich bezighouden met huisvesting van arbeidsmigranten. Omwonenden van het pand aan de Koninginneweg geloven er niets van dat er een 'gewoon' hotel zal komen. Zij spreken van 'schijnconstructies', met de bedoeling er Polen te huisvesten.

Secretaris Jacques Booij van Dorpsraad Boskoop waarschuwt de gemeente om niet te naïef te zijn. ,,Het is van belang om vooraf aan te geven wat onder een 'hotel' moet worden verstaan. Dat is dus geen kamerverhuur aan arbeidskrachten uit andere landen."

Herhalen

De Dorpsraad wijst erop dat juist om overlast van kamerhuurders in de dorpskern tegen te gaan, een groot complex voor huisvesting van arbeidsmigranten is gebouwd aan het Westpark in Boskoop. ,,Deze opzet is volstrekt mislukt", zegt Booij. ,,Hoewel het nadrukkelijk de bedoeling was, zijn daar geen huurders en werknemers uit Boskoop gehuisvest. Nu dreigt de geschiedenis zich te herhalen met dit hotel."

Omdat de regio kampt met te weinig hotelaccommodatie, zou een toeristenhotel in Boskoop zeer welkom zijn.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.