Hazerswoudenaren lieten leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland (die in de bus zaten) in oktober 2017 al weten dat zij de files op de N209 door hun dorp zat zijn. Nu is er nog steeds geen oplossing.
Volledig scherm
PREMIUM
Hazerswoudenaren lieten leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland (die in de bus zaten) in oktober 2017 al weten dat zij de files op de N209 door hun dorp zat zijn. Nu is er nog steeds geen oplossing. © Peter Franken

Dorpsraad furieus over nieuwe verkeersplannen Hazerswoude-Dorp

De dorpsraad van Hazerswoude-Dorp heeft het helemaal gehad met de gemeente Alphen, die vorige week met nieuwe plannen kwam om de files in en rond het dorp aan te pakken. Dorpelingen voelden zich totaal overvallen en zijn het niet eens met de gekozen oplossingen. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Verslaggever achtervolgd en bekogeld met stenen
  Play

  Verslagge­ver achter­volgd en bekogeld met stenen

 2. Onrust en rellen in meerdere steden als protest tegen avondklok
  Play

  Onrust en rellen in meerdere steden als protest tegen avondklok