Volledig scherm
Richard Deijs en Jeffrey Jacobs zijn vaders geworden van een dochter: Liz. © Richard Deijs en Jeffrey Jacobs

Draagmoeder schenkt Alphens homostel een dochter: Liz

Alphenaren Richard Deijs en Jeffrey Jacobs zijn vannacht vader geworden van een dochter. In een ziekenhuis in de buurt van de woonplaats van draagmoeder Maaike kwam Liz Dyana gezond ter wereld. ,,We zijn euforisch en heel emotioneel", verklapt kersverse vader Richard.

Quote

Als je zo'n klein meisje op je borst hebt, helemaal gezond, dan mag je in je handen knijpen

De bevalling werd maandagochtend ingeleid, maar de kleine meid liet nog een flinke tijd op zich wachten. ,,Het liep allemaal iets anders dan verwacht", geeft Deijs aan. ,,Om 23.30 uur werden we wakker gemaakt dat het ineens toch snel kon gaan.” Iets na 2 uur vannacht is Liz geboren. Het meisje weegt 3560 gram.

De vaders, draagmoeder en dochter blijven zeker vandaag nog in het ziekenhuis. ,,We zijn vanaf het begin heel open en transparant geweest naar de artsen toe", zegt Deijs. ,,Ze wisten dus dat er nog twee mannen extra zouden komen. We hebben hier een eigen kamer gekregen, naast die van Maaike.”

Draagmoeder

Januari vorig jaar deed het Alphense stel een oproep in deze krant. Ze zochten een draagmoeder om hun grootste wens, een baby, in vervulling te laten gaan. In mei leerden ze Maaike kennen, in december raakte ze zwanger. ,,Ineens is het tastbaar, nu is die kleine er. Super gaaf, maar ook heel emotioneel. We hebben er toch negen maanden naartoe geleefd. Als je zo'n klein meisje op je borst hebt, helemaal gezond, dan mag je in je handen knijpen.”

De mannen kunnen aan de bak, luiers verschonen, badderen. ,,We hebben geen ervaring, dit wordt een leerschool voor ons. Als ik zie hoe de verpleging pakjes aantrekt bij haar, wij doen echt heel voorzichtig. Maar het komt vast vanzelf." Via blogs op Facebook deelde het stel hun ervaringen rondom de zoektocht naar een draagmoeder en het vervolgtraject. De geboorte werd daar vanmiddag ook vol trots gemeld. 

En op wie lijkt de jongedame? ,,Daar zijn we nog niet over uit”, zegt Deijs lachend. ,,Ik ga er van uit dat ze in elk geval niet op de buurman lijkt.”