Volledig scherm
Een zomerse dag bij zwembad De Hoorn in Alphen. © Martin Sharrott Fotografie

Dreigend faillissement van Alphense zwembaden afgewend

De angel is voorlopig uit de politieke ruzie over De Thermen 2. Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport, Nieuw Elan) legt morgenavond een aangepast voorstel aan de Alphense gemeenteraad voor.

Kern daarvan is dat nu alleen een bedrag van 287.000 euro op tafel wordt gelegd om de acute tekorten van het zwembadbedrijf te dekken. De hoogte van de subsidie schuift wat Schotanus betreft door naar een latere informatiebijeenkomst met de politiek en De Thermen 2.

Twee weken geleden nog hield hij vast aan het terugdraaien van een bezuiniging (van 2,5 ton) op de subsidie. Maar een raadsmeerderheid dreigde dan de hand op de knip te houden en maar helemaal geen geld te geven. Dit zou het faillissement van de twee baden betekenen.

In die commissievergadering doken raadsleden en wethouder de loopgraven in. Schotanus zei dat hij ‘niet in een gesprek wil belanden waarin de beheerder de sleutels teruggeeft en we het voortaan weer zelf moeten doen’. De commissie voelde er niets voor het veronderstelde ‘mismanagement’ te ‘belonen'. Ank de Groot (RijnGouweLokaal) merkte woedend op: ,,De beheerder heeft heel bewust financiële risico’s genomen toen deze een contract sloot met de gemeente. Nu moet u de raadsleden niet gaan verwijten dat de tent mogelijk failliet gaat en daarmee 300.000 jaarlijkse bezoekers worden gedupeerd.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195