Volledig scherm
De Máximabrug, eind 2016 opgeleverd. © Peter Franken

Drie keer scheepsrecht: storing Máximabrug wéér voorbij

updateDe storing aan de Máximabrug is alsnog verholpen. Dat leek eerder al het geval,  maar na een test ging het weer fout. Nu is de brug weer toegankelijk.

Dat meldt de gemeente Alphen op Twitter. De brug kampte, net als gisteren, met een storing. Weg- en vaarverkeer waren door een nieuw probleem met de slagbomen gestremd. Toen die na zo'n drie uur weer hersteld leek, kwam de klad er weer in bij een paar testen. Een monteur werkte hard aan een oplossing, en met succes: de slagbomen werken weer.

Woensdag ondervond het verkeer al veel last van een hardnekkige storing in de slagbomenapparatuur. Deze werd 's middags door een monteur verholpen. Voor het autoverkeer was de pil extra bitter, omdat de 's Molenaarsbrug, een logisch omrijd-alternatief, door onderhoud dicht is.  Begin dit jaar waren er ook al diverse storingen aan de eind 2016 opgeleverde brug, die ongeveer 50 miljoen euro heeft gekost. 

Shell heeft 21 olievrachten moeten cancelen, maar kon dat gelukkig tijdig doen. De maatschappij wilde in Koudekerk bevoorraden, maar omrijden is uitgesloten en door Koudekerk rijden is onverantwoord, zegt Willem Zijlstra. ,,Kan je nagaan wat dat kost. Nu moeten we volgende week extra chauffeurs optrommelen." 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.