Agenten doorzoeken de Alphense shishalounge Meet & Greet.
Volledig scherm
Agenten doorzoeken de Alphense shishalounge Meet & Greet. © Josh Walet

Drie van zeven Alphense verdachten drugshandel weer vrij, maar nog wel verdacht

Drie van de zeven mannen die eerder deze week werden aangehouden als verdachten van drugshandel, zijn inmiddels weer op vrije voeten, bevestigt het Openbaar Ministerie. Ze blijven wel verdachten, benadrukt het OM. De vier andere Alphenaren hebben vanmiddag te horen gekregen dat zij nog minstens veertien dagen in de cel blijven.

Op negen adressen in Alphen en omgeving vielen agenten maandag en dinsdag binnen.  De verdachten, in de leeftijd van 26 tot en met 39 jaar, zouden honderden kilo’s softdrugs hebben verhandeld door heel Nederland en ook in Duitsland, Frankrijk en België. Eén verdachte werd op de A16 richting België klemgereden. In zijn bus zat een verborgen ruimte voor drugs.

Witwassen

Agenten doorzochten dinsdagochtend vroeg in Alphen ook shishalounge Meet & Greet aan de Van Nesstraat en twee garageboxen. Het pand zou ontmoetingsplek zijn geweest voor criminelen en zou zijn gebruikt voor het witwassen van inkomsten, verdiend met drugshandel. De eigenaar is één van de verdachten. Hij is inmiddels weer vrij. 

Bij alle invallen is voor 100.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Ook is 25 kilo drugs gevonden en zijn zeven voertuigen in beslag genomen. Geen peperdure sportwagens, benadrukte de politie dinsdag.

De invallen volgden na maandenlang onderzoek door de politie, die volgens chef John Nieumeijer reageerde op een tip.

Bekijk hieronder de reactie van de politie na de inval in de shishalounge.