Volledig scherm
PREMIUM
Opening van de Vomar supermarkt in Ter Aar. Deze dames gingen met twee televisies de deur uit. Op de foto: Lia Vink (l) en Claudia Vink (r). © Ricardo Smit

Drukte bij opening Vomar in Ter Aar: klanten enthousiast

Twintig minuten voorafgaand aan de opening van de nieuwe Vomar supermarkt in Ter Aar stond er al een lange rij mensen te wachten. Sommigen wilden tot de eerste honderd bezoekers behoren, die een gratis appeltaartje kregen. Anderen hadden hun oog laten vallen op één of meerdere flatscreen televisies die deze zaterdag voor weinig geld gekocht konden worden. De Vomar lijkt een blijvertje.

De afgelopen jaren zorgde komst van de Vomar voor veel ophef in het anders zo rustige en lommerrijke Ter Aar. De totale ineenstorting van de winkels in het oude centrum werd voorspeld, maar tegelijkertijd vroegen critici zich af, of de inwoners van Ter Aar de Vomar wel zouden willen omarmen. Deze eerste dag blijkt dat absoluut zo te zijn. Al vroeg in de ochtend stond het hele parkeerterrein vol. Maar de Kerkweg lijkt er helemaal niets van gemerkt te hebben. Er was geen file te bekennen. De verkeersregelaars hielpen de supermarktbezoekers om soepel door te rijden naar de parkeerplekken.