Volledig scherm
Ramkraak kledingwinkel Sebastian Castellumstraat Alphen aan den Rijn © Josh Walet

Dure merken buitgemaakt bij ramkraak Alphen

Bij de ramkraak vanmorgen in de modewinkel Sebastian in de Castellumstraat is veel dure kleding buitgemaakt.

Quote

Ze wisten precies wat waar hing

Dick Mazher

,,Er zijn behoorlijk wat spullen gestolen, met name de duurdere kleren. Ze wisten precies wat waar hing”, zegt eigenaar Dick Mazher. ,,Jassen, jacks en broeken van een duur merk.” Mazher gaat de komende dagen inventariseren voor hoe veel geld er is gestolen. Intussen is Sebastian gewoon open, weliswaar met een provisorische opening: de etalage is omgetoverd tot noodingang. ,,Er is geen reden om dicht te blijven.”

De ramkraak staat op camera, zegt de eigenaar. ,,Volgens de technische recherche is het busje gestolen in Badhoevedorp. We hebben aangifte gedaan. Vanaf nu nemen gaat we alle maatregelen in werking stellen om ervoor te zorgen dat het niet nog eens gaat gebeuren.” Om welke maatregelen dat gaat, moet Mazher nog met de beveiligingsbedrijven vaststellen. Extra zuur is dat er voor de pui, in tegenstelling tot de drie etalages, géén twee paaltjes ter protectie staan. Dat was vroeger wel zo, maar omdat de pui naar voren is opgeschoven, mochten er voor de nieuwe deur geen palen worden neergezet omdat dat om gemeentegrond gaat. De kosten van de verwoeste pui zijn gedekt door de verzekering.

Harde knal

Een 62-jarige bewoner van het appartementencomplex aan de overkant schrok wakker van de klap. ,,Ik hoorde een hele harde knal, ik dacht eerst dat het om een ongeluk ging. Ik vloog uit bed, mijn vrouw belde 112. Ik zag een scootertje heen en weer rijden, en twee of drie mannen, in het zwart gekleed en met zakdoeken of mondkappen voor het gezicht, kwamen naar buiten met grote weekendtassen”, aldus de man, die anoniem wil blijven. ,,Een van die mannen zag me, hij riep iets onvriendelijks naar me. Wat het was, weet ik niet meer, maar dreigend was het wel. Vervolgens reden ze snel weg op die scooters, ik geloof richting de Alphensebrug, maar mijn vrouw dacht dat ze de Julianastraat in gingen.” De man vond dat er opvallend weinig mensen op de balkons stonden. ,,De meesten slapen aan de andere kant van de woningen, wij niet.”