Volledig scherm
De politie startte een grote zoekactie naar de dader in de omgeving van de Marga Klompéstraat. © Josh Walet

Echtpaar uit Alphen onder dreiging van wapen beroofd, dader ontkomen

UpdateEen echtpaar is gisteravond bij hun woning aan de Marga Klompéstraat in Alphen beroofd van een sieraad. De dader bedreigde de bewoners met een vuurwapen. Dat meldt de politie. De bewoners en omwonenden zijn erg geschrokken.

Het incident vond plaats rond 20.30 uur. De bewoners van de woning hadden een sieraad op Marktplaats te koop aangeboden, waarvoor een afspraak werd gemaakt met een mogelijke koper. De man kwam gisteravond naar Alphen om het sieraad te bekijken. Toen hij zei geld te gaan halen en naar buiten liep, draaide hij zich bij de voordeur om en bedreigde de bewoners met een wapen.

De man verliet vervolgens de woning met het sieraad van de bewoners. Hoe de man is ontkomen is niet bekend. De politie startte na de overval een zoekactie naar de dader. Agenten waren met meerdere voertuigen aanwezig in de wijk rond de Marga Klompéstraat. In het nabijgelegen Weteringpark hebben agenten meerdere personen gecontroleerd. De politie heeft uiteindelijk niemand aangehouden, de dader werd niet meer gevonden.

Volgens het signalement is de dader een licht getinte man van ongeveer 1.85 meter lang met donker, kort haar, dat naar achteren gedragen is. Hij had volgens de politie een lang spits gezicht en droeg een zwarte jas tot over de heupen. De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen van het incident. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.