Volledig scherm
Woningoverval aan Laag Boskoop in Boskoop. © Josh Walet

Echtpaar werd vastgebonden bij gewapende woningoverval in Boskoop

UPDATEEen Boskoops echtpaar is vannacht in de eigen woning overvallen en met een vuurwapen bedreigd door drie gemaskerde mannen. De overval vond rond 03.30 uur plaats in de woning aan het Laag Boskoop in het kwekersgebied van Boskoop. De 74-jarige bewoner raakte gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. In het bericht meldt de politie dat het echtpaar vastgebonden werd, terwijl de indringers de woning doorzochten. De overvallers hebben sieraden van de bewoners buit gemaakt. Het is niet duidelijk hoe de mannen weg zijn gegaan.

In de buurt is het deze ochtend rustig, niets wijst op een gewelddadige overval eerder die nacht. In de woning vindt nog wel forensisch onderzoek plaats. 

Buurtbewoners reageren geschokt. Ook in de buurtapp wordt om getuigen gevraagd. Mensen die iets bijzonders hebben gezien vannacht, of in de dagen voor de overval worden verzocht zich te melden. ,,Ik schrik hiervan", zegt een buurtbewoner. ,,Het is hier altijd heel rustig. Iedereen let hier op elkaar.”

Ziekenhuis

Het overvallen echtpaar maakt het naar omstandigheden goed, vertelt zoon Taaf Rosbergen. ,,Mijn vader is nog in het ziekenhuis, maar komt vanmiddag thuis.” Over de overval wil Rosbergen niks kwijt, op aanraden van de politie worden geen details naar buiten gebracht.

Rosbergen is eigenaar van Groen-Direkt, dat juist op dit moment de grootste tuinplantenbeurs van Europa houdt op het ITC-terrein in Hazerswoude. ,,De overval heeft geen gevolgen voor de beurs. Iedereen heeft het goed opgepakt, daar ben ik trots op. De beurs draait goed, het is hartstikke druk.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195