Getekend portret van Joost Knevel, met op de achtergrond bloemen bij de begraafplaats in Bodegraven die zijn neergelegd door complotdenkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Getekend portret van Joost Knevel, met op de achtergrond bloemen bij de begraafplaats in Bodegraven die zijn neergelegd door complotdenkers. © Ricardo Smit/ Nicole van den Hout

Een ‘held’ vinden mede-complotdenkers, anderen maakt hij het leven tot een hel: dit is Joost Knevel

PORTRETMede-complotdenkers dragen Joost Knevel (43) op handen. Maar het leven van oud-dorpsgenoten maakte hij tot een hel. Zijn plotselinge herinnering aan ‘ritueel satanisch kindermisbruik’ zorgden op de begraafplaats in Bodegraven voor een zee van bloemen. Wat weten we van de man die in Spanje werd aangehouden vanwege ‘terroristische misdrijven en aanzetten tot geweld’?

  1. Advies aan Universiteit Leiden: hang schilderij van rokende mannen op prominente plek, met context erbij

    Advies aan Universi­teit Leiden: hang schilderij van rokende mannen op prominente plek, met context erbij

    Een schilderij van een volledig mannelijk en sigaren rokend bestuurscollege moet een prominente plaats krijgen op de universiteit Leiden, maar wel met context erbij. Dat adviseert een commissie die is aangesteld door de universiteit, schrijft Nieuwsuur. Het schilderij deed vorig jaar veel stof opwaaien nadat het werd weggehaald door medewerkers van de universiteit die vonden dat het niet meer van deze tijd was.
    Leiden