Volledig scherm
Met de naderende paasdagen hebben de bouwers van de nieuwe bibliotheek de in aanbouw zijnde hoofdentree passend versierd. © Merel Klijzing

Een nieuwe bieb in Alphen met een strik erom

Een enorme kraan, grote vrachtwagens met bouwelementen, bekistingen en kolommen voor de etagevloeren. Duidelijk is dat het ei is gelegd voor de nieuwe bibliotheek met archief en parkeergarage op het Aarplein in Alphen. 

Met de naderende paasdagen hebben de medewerkers van bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk er een ei van gemaakt. Als twee grote walvistanden zijn onlangs de boogelementen van de toekomstige hoofdentree geplaatst. Daarop is nu op een plank een grote fluorescerende oranje strik gemonteerd.

Een knipoog van de bouwers, beaamt uitvoerder Marcel Daalhuizen. Vergelijkbaar met deze entree aan de Aarkade komt er nog een tweede boog aan de zijde van het Aarplein.

25 meter hoog

De bouw verloopt voorspoedig, vertelt Daalhuizen. De eerste etage staat letterlijk in de steigers. Momenteel plaatst de bouwer de kolommen voor de tweede etage.

Het gebouw wordt zo'n 25 meter hoog, pakweg tien meter hoger dan het appartementencomplex De Aar aan de overkant. Onvoorziene omstandigheden daargelaten zal de bibliotheek in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn, verwacht Daalhuizen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.