‘Eenzaam is eigenlijk een rotwoord’

#maatjegezochtAl dagenlang zijn de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht trending op Twitter. Veel jongeren blijken eenzaam en zijn via het socialmediakanaal op zoek naar vrienden. AD Groene Hart sprak vier jongeren over hun oproep.

Lara Wagenaar (21) Bodegraven

Volledig scherm
© Lara Wagenaar

Lara Wagenaar uit Bodegraven herkent zich wel in de verhalen over eenzame jongeren. ,,Ik denk wel dat er heel wat mensen zijn die zich eenzaam voelen of het gewoon leuk zouden vinden om meer mensen te leren kennen.‘’

Lara heeft weinig vrienden met wie ze leuke dingen kan ondernemen, maar zichzelf echt eenzaam noemen doet ze niet. ,,Ik heb een vriend en lieve familie. Maar nadat ik anderhalf jaar geleden ben verhuisd om te gaan samenwonen, heb ik wel weinig mensen om leuke dingen mee te doen. Ik ken vrijwel niemand hier.'' Ze heeft het altijd al lastig gevonden om sociale contacten aan te gaan. Ze kwam de hashtags tegen toen ze op Facebook een artikel tegenkwam. Ze maakte speciaal een Twitteraccount aan om haar oproep op te plaatsen. Inmiddels heeft ze al aardig wat reacties gekregen.

,,En vrijwel alleen maar leuke! Ik heb nu met een aantal mensen contact en bij sommigen is er echt wel een klik.'' Lara hoopt één of twee leuke vriendschappen over te houden aan #maatjegezocht.