Volledig scherm
Stratenmakers van Henny Rietveld zijn bezig tussen De Vest en het Aarplein © Martin Sharrott Fotografie

Eerste uur gratis parkeren op Aarplein West wegens bouwwerkzaamheden

Winkelend publiek kan op werkdagen het eerste uur gratis parkeren op het Aarplein West in Alphen.

De gemeente heeft dat besloten omdat in de komende vier weken volop wordt gebouwd bij het plein. Daarom is een ‘tegemoetkoming’ aan het publiek wel op z’n plaats, vinden b en w.

Volgens wethouder Gerard van As (centrumontwikkeling, Nieuw Elan) ‘zit er heel veel ongemak aan te komen’ tot aan de kerstdagen. De op- en afrit naar het parkeerdek op de Aarhof is veel langer buiten gebruik dan was gepland, meldt hij. Ook wordt gewerkt bij de parkeerplaatsen van het Aarplein West.

Compensatie

Van As: ,,Dat alles bij elkaar is wel zo’n probleem voor bezoekers van de Aarhof dat we een soort compensatie voor het ongemak willen geven.’’ Wie z’n parkeerkaartje bij een aankoop in de winkels in de Aarhof inlevert, krijgt een korting van twee euro. Dat geldt voor doordeweekse dagen tussen 9 en 18 uur; vrijdagavond en in het weekend kunnen bezoekers volgens de wethouder wel overal op het Aarplein komen. In dit gebied gebeurt parkeren op kenteken en hoeft dus geen parkeerkaartje onder de ruit worden gedaan. De korting werkt echter niet bij gebruik van de parkeerapp.

Op het Aarplein wordt het nieuwe bibliotheekgebouw met archief en parkeergarage gebouwd. Dit gebouw wordt naar verwachting in het najaar van 2019 opgeleverd. Ook komt woningbouw op een deel van het Aarplein.