Chalet
Volledig scherm
Chalet © Facebook chaletpark

Eigenares chaletpark Vinkeveen stapt naar rechter: ‘Ik wil hele jaar open´

RECHTZAAKDe eigenares van een chaletpark aan de Winkeldijk in Vinkeveen ligt met de gemeente De Ronde Venen in de clinch. De vrouw uit Abcoude is eigenaar van het chaletpark, op de plek waar haar vader 55 jaar geleden een camping is begonnen. Zij wil deze graag moderniseren. Ze heeft chalets gebouwd, maar de camping mag vanouds slechts vijf maanden per jaar open zijn. 

De vrouw heeft een vergunning aangevraagd om het hele jaar open te zijn. De gemeente De Ronde Venen weigert dit. Toch bood ze deze week een opening bij de bestuursrechter. De gemeente wil de recreatie bij de Vinkeveense plassen namelijk houden, zei een juriste tijdens de zitting in de rechtbank.

De rechter liet al doorschemeren dat zij voor dit deel van de vergunning weinig problemen zag voor de gemeente De Ronde Venen.

Ruimhartig

De vrouw had ook een vergunning aangevraagd om een bed and breakfast te beginnen. Zij wil het toiletgebouw op haar chaletpark ombouwen tot een B&B.

Ook die vergunning is geweigerd. De gemeente gaf tijdens de behandeling bij de bestuursrechter aan dat het beleid is om een B&B te koppelen aan huis. Op de zitting beloofde de gemeente alsnog ruimhartig naar dat verzoek te kijken. Binnen vier weken moet de gemeente de eigenares een voorstel doen.