Volledig scherm
De Belangenvereniging Aarlanderveen liet in 2013 alle woningzoekenden in Aarlanderveen samen op de foto zetten. © Foto Belangenvereniging Aarlanderveen

Eindelijk zicht op nieuwbouw in Aarlanderveen

De kans is groot dat na jaren zonder woningbouw eindelijk weer wordt gebouwd in Aarlanderveen. Als echt alles meezit kunnen over pakweg twee jaar elf huizen op de huidige strook tussen de provinciale weg (Alphen-Nieuwkoop) en de Jacob van Damstraat worden opgeleverd.

Jordi Wijfje van de Belangenvereniging Aarlanderveen is er blij mee. Volgens hem bestaat in het dorp een ‘enorme behoefte’ aan eengezinswoningen en woonruimte voor starters.

De strook langs de provinciale weg is al eerder in beeld geweest voor woningbouw. De provincie Zuid-Holland, die een streep haalde door nogal wat eerdere bouwplannen, zou nu geen bezwaar hebben. Wijfje: ,,We kregen steeds te horen dat de beoogde bouwlocatie buiten de rode contouren lag waarbinnen mag worden gebouwd. We hebben de gemeente Alphen gevraagd het nogmaals te proberen bij de provincie, met positief resultaat. Helaas zijn het niet de ruim twintig woningen geworden waarop wij hadden ingezet.”

Keihard ‘nee’

De belangenvereniging dacht aan een mix van koop- en huurwoningen. Deze zouden mooi aansluiten bij het reeds goedgekeurde plan voor een speelbos langs de provinciale weg, vlakbij de enige basisschool in het dorp. ,,We hopen dat ook het plan voor die huurwoningen alsnog bespreekbaar wordt. Maar voor nu hebben we een keihard ‘nee’ van de provincie gekregen”, reageert Wijfje.

De eigenaar van de grond aan de provinciale weg is bereid mee te werken en er is ook al een mogelijke bouwer benaderd. De belangenvereniging heeft nu aan inwoners gevraagd aan welk type woningen de grootste behoefte bestaat. Zij kunnen tot medio oktober reageren.

Een andere mogelijke bouwplek is bij de hervormde kerk in Aarlanderveen. Ook daar is in eerste instantie gedacht aan twintig woningen, maar daarvoor geeft de provincie geen fiat, in verband met mogelijke parkeerproblemen. Het worden er nu waarschijnlijk acht.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195