Volledig scherm
Nieuw toestel in gebruik voor wakeboarding op de Zegerplas. © Martin Sharrott Fotografie

EK Wakeboarden 2019 niet naar Alphen

Het Europees Kampioenschap Wakeboarden vindt volgend jaar niet plaats op het water van de Alphense Zegerplas.

,,De bond wilde snel beslissen nadat Oostenrijk was afgevallen als kandidaat. Maar de gemeente en wij kregen het op de korte termijn niet rond”, zegt Martin Kalkhoven van horecagelegenheid en waterskibaan Wet ‘n Wild. Hij werd door de wereldwatersportbond International Waterski and Wakeboard Federation (IWWF) benaderd om de organisatie van het toernooi in augustus op zich te nemen. Alphen was voornemens om mee te werken, maar ook het Belgische Knokke, het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en Polen dongen mee. De keuze is gevallen op Polen. ,,Zij waren een stuk verder qua toezeggingen en vergunningen.” Kalkhoven gaat er nu vol voor om het EK van 2020 naar Alphen te halen. 

Het kampioenschap van 2019 wordt gehouden van 12 tot en met 24 augustus. De eerste week is de trainingsweek, in week twee wordt er om de Europese titel gestreden. Alphen hoopte in die twee weken in totaal tienduizend bezoekers aan de Zegerplas te kunnen verwelkomen.  

Aan het toernooi nemen zo’n 250 wakeboarders deel. Die komen uit 25 landen en niet allemaal uit Europa. Zo worden ook Egypte, Israël en Zuid-Afrika vertegenwoordigd.