Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Elf waarschuwingen en één boete voor onvoldoende afstand houden in Alphen

Buitengewoon opsporingsambtenaren hebben afgelopen weekeinde in Alphen één bekeuring en elf waarschuwingen uitgedeeld voor het niet naleven van de anderhalve meter afstand tussen personen. Ook de politie deelde enkele bekeuringen uit.

Dat meldt de gemeente. Er hoefden geen gebieden afgesloten te worden. Punt van zorg blijven groepen jongeren. De zaterdagmarkten in Alphen en Boskoop verliepen goed. Dat betekent dat de markten zaterdag in dezelfde vorm terugkeren, dus met alleen foodkramen en met meer afstand tussen de kramen. ,,Wat er na 6 april mogelijk is, hangt af van de kabinetsmaatregelen”, zegt een woordvoerder

Wat betreft de afstand tussen personen blijft de gemeente zo lang mogelijk de ‘persoonsgerichte benadering’ hanteren. Dat houdt in: eerst aanspreken, desnoods beboeten. ,,Ons doel is de openbare ruimte zoveel mogelijk open te houden, zodat mensen die zich aan de regels houden naar buiten kunnen.”

  1. Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’
    PREMIUM
    Hoe is het nu met?

    Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’

    Rijendik stonden de klanten vorig jaar op de Goudse kaasmarkt soms voor de kraam van Annet Vreeswijk. Haar kaaswafels vallen in de smaak bij toeristen van over de hele wereld, maar ook steeds meer Gouwenaars weten het hartige alternatief op de aloude stroopwafel te waarderen. Na het annuleren van de wekelijkse kaasmarkt vanwege het coronavirus liet Vreeswijk een traantje, maar ze zit niet stil. Gisteren begon de zoektocht naar een houdbare kaaswafel.