Bernadette Verhoef bij de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk. Ze doet nu mee in het Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk-Oost
Volledig scherm
Bernadette Verhoef bij de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk. Ze doet nu mee in het Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk-Oost © Martin Sharrott Fotografie

Enquête over winkels, huizen en Het Anker

Alle inwoners van Hazerswoude Rijndijk tussen Gemeneweg en Oostvaartpad krijgen in september een enquête in de bus van het nieuwe Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk-Oost. 

Het Dorpsoverleg wil weten hoe bewoners denken over het woningen- en winkelbestand in hun dorp, welke activiteiten of sportclubs ze missen, hoe veilig ze Hazerswoude Rijndijk vinden en hoe het verder moet met dorpshuis Het Anker. De antwoorden wil het dorpsoverleg verwerken in een dorpsvisie die begin 2019 gereed moet zijn, zegt initiatiefneemster Bernadette Verhoef.

Klaagmuur

Aan de oprichting van het dorpsoverleg is anderhalf jaar gewerkt. Er zijn nu acht mensen actief mee bezig. Wie wil meedoen, kan mailen naar info@dorpsoverleghazerswouderijndijk.nl. ,,We zijn geen actiecomité of klaagmuur’’, benadrukt Verhoef.

Er is sinds kort ook een formeel dorpsoverleg voor de andere kant van de Gemeneweg: Hazerswoude Rijndijk-West. Dit is het vroegere wijkcomité Groenendijk.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.