DHSC-speler Vlatko Lazic (rechts) strijdt zij aan zij om de bal met de talentvolle middenvelder Tygo de Berg van zijn toekomstige werkgever Jodan Boys.
Volledig scherm
PREMIUM
DHSC-speler Vlatko Lazic (rechts) strijdt zij aan zij om de bal met de talentvolle middenvelder Tygo de Berg van zijn toekomstige werkgever Jodan Boys. © Orange Pictures

Ex-prof Vlatko Lazic belandt na mooie avonturen bij Jodan Boys: 'Marco van Basten vond mij een prima speler’

,,Ik heb een heel leven in het beroepsvoetbal achter de rug”, zegt Vlatko Lazic, inwoner van Bodegraven. ,,Ik kwam na Rohda’76 bij ARC terecht en heb vervolgens tien jaar in de befaamde jeugdopleiding van Ajax gespeeld. De toenmalige trainer Marco van Basten vond me een prima speler, maar zijn opvolger Martin Jol had minder met mij.”

Via FC Dordrecht, RBC Roosendaal en KV Turnhout in België volgde een periode van drie jaar bij De Graafschap. Op de Vijverberg was Lazic, kind van een Servische vader en Groningse moeder, de rechtsachter die zich moeiteloos mengde in het aanvalsspel. Hij was verantwoordelijk voor veel assists en profiteerde duidelijk van zijn achtergrond als buitenspeler. ,,Ik was altijd aanvaller, maar voelde me ook als vleugelverdediger prima", zegt Lazic, die in Bodegraven de voetbalschool Soccer Dream leidt.