Volledig scherm
Explosieven Opruimingsdienst in Nieuwkoop © MediaTV

Explosieven tot ontploffing gebracht; 29-jarige bewoner van drugswoning Nieuwkoop aangehouden

updatePolitie en brandweer hebben in een woonhuis aan Het Lange Stuk in Nieuwkoop een hennepkwekerij aangetroffen. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is aanwezig, in verband met de vondst van explosieven. Die zijn inmiddels tot ontploffing gebracht. De 29-jarige bewoner van het huis is aangehouden. 

Die is afgelopen nacht al van z'n bed gelicht. De politie wilde de man aanhouden in verband met vernieling, maar vonden eenmaal in de woning ook chemische stoffen, een hennepplantage in de slaapkamer met 34 planten en materialen die van explosieven afkomstig zouden kunnen zijn. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft rond half vijf het explosief in de berm naast de busbaan, net buiten Nieuwkoop, tot ontploffing gebracht.

In verband met het onderzoek is vandaag de woning onderzocht. Diverse speciale eenheden zijn ter plaatse geroepen, die allerlei flessen en jerrycans met vloeistoffen het huis uit haalden. De hennepplanten en apparatuur worden vernietigd. De chemische stoffen zijn in beslag genomen.