Volledig scherm
Henk Goes heeft de gemeentelijke erepenning gekregen. © Pim Mul

Facebookbericht wethouder Van As prikkelt PvdA’er Henk Goes

Een Facebookbericht van wethouder Gerard van As over het Alphense nieuwbouwproject Nieuwe Havenstraat heeft aanleiding  voor PvdA-raadslid Henk Goes gevormd om schriftelijke vragen aan het college te stellen. Hij wil precies weten hoeveel sociale huurwoningen er de laatste jaren zijn gebouwd en hoe dit aantal zich verhoudt tot het totale aantal nieuwbouwwoningen. 

Gerard van As (volkshuisvesting, Nieuw Elan) plaatste vrijdag een bericht met foto's op Facebook. Daarin is te zien hoe hij het officiële startsein geeft voor het project Nieuwe Havenstraat, naast de brandweerkazerne. Daar herrijzen veertien herenhuizen, acht vrijstaand-geschakelde stadswoningen en negen appartementen.  Goes vroeg in een ironische reactie om hoeveel woningen het sociale huurwoningen het gaat. Wat volgde was een felle discussie.

Achterover

Naar aanleiding van het bericht heeft Koudekerker Goes aan de bel getrokken bij het college van burgemeester en wethouders. ,,De afgelopen jaren heeft het college achterover geleund en zijn er veel te weinig sociale huurwoningen gebouwd. Het tekort is ontzettend groot en de wachttijd is inmiddels zeven jaar”, zegt hij. ,,Van As heeft veel nieuwbouw ontwikkeld. Complimenten daarvoor, maar er is alleen voor het duurdere segment gebouwd. Ik ben daar gepikeerd over.” Hij wil precies weten hoeveel woningen er sinds 2014 zijn gebouwd en hoeveel daarvan sociale huurwoningen zijn. 

Onlangs is de Alphense woningmarktstrategie 2019-2022 gepresenteerd. Daarin is opgenomen dat 25 procent van de nieuwbouw sociale huur wordt en dat tien procent van de woningbouwplannen voor middeninkomens wordt gerealiseerd. Van As gaf daarbij aan dat hij meer en versneld wil gaan bouwen voor senioren en lagere inkomens. ,,Er gaat alsnog 65 procent naar het rijke segment”, zucht Goes. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195