Volledig scherm
Wet n Wild Beachfestival 2018 © Josh Walet

Festivals zetten zich schrap voor morgen

Met het oog op het te verwachten stormachtige weer van morgen zijn de feesttenten van het Wet 'n Wild Beachfestival in Alphen extra verstevigd met betonblokken en spanbanden.

De grote feesttent van Tractor Pulling in Montfoort aan de Reinaldaweg 70 is, volgens organisator Jan Kreuger, zo stevig gezekerd dat die de te verwachten wind gemakkelijk kan doorstaan.

Volgens de voorspellingen van gistermiddag waait morgen aan zee een harde tot stormachtige zuidwestenwind, windkracht 7 of 8. Boven land wordt windkracht 6 bereikt. Verder zijn er zonnige perioden en een enkele bui.

Op het festivalterrein van het Wet 'n Wild Beachfestival op de dagcamping bij de Zegerplas worden morgen zo'n 6500 feestgangers verwacht. ,,Als het bij windkracht 6 in het binnenland blijft, dan is er weinig aan de hand'', zegt organisator Martin Kalkhoven. ,,De constructies van de tenten en podia zijn berekend op windkracht 7 en 8. Het tentverhuurbedrijf Kontent uit Bodegraven en podiumverhuurder Kuijf uit Nieuwkoop zijn nationaal en internationaal actief.'' De organisator houdt de weersvoorspellingen vandaag en morgen nauwlettend in de gaten.

Bij het Tractor Pulling in Montfoort worden vanavond en morgen zo'n 5000 bezoekers verwacht. Vanavond rijden eerst de trucks en wordt de avond afgesloten met een tentfeest met Mooiwark. Morgen komen vanaf 14.00 uur buiten de tractors in actie en in de tent kan iedereen uit zijn dak gaan met The Euro's. ,,Regen, wind, we hebben al zoveel meegemaakt'', zegt Jan Kreuger van de Plattelands Jongeren Gemeenschap Utrecht (PJGU), die het evenement heeft georganiseerd.