Fietsers in Bodegraven-Reeuwijk krijgen applaus op Dag van Duurzaamheid

VideoDe Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk maakt zich op voor de dag van de duurzaamheid, donderdag. Op de agenda staat onder meer een applaus voor fietsers.

Applaudisseren voor fietsers. Serieus?

,,Als je iedere dag met de auto naar het werk gaat, ben je vervuilend bezig. Fietsers werken aan hun eigen gezondheid en dragen bij aan minder uitstoot. Wij kiezen dit jaar voor positieve acties. We willen niet alleen met de vinger wijzen.”

Langs de Zoutmansweg, waar jullie gaan staan, fietsen toch vooral scholieren? Zij hebben niks te kiezen.

,,Dat is zo. Maar tegen scholieren kunnen we ook zeggen dat het goed is dat ze fietsen. Het is onvermijdelijk, maar we hopen ze te stimuleren om te blijven fietsen als ze eenmaal brommer of auto mogen rijden.”

Wanneer is deze dag voor jullie geslaagd?

,,Nu al. We hebben er ontzettend veel lol in en hebben veel mensen geprikkeld. We doen wat we kunnen. In ogen van anderen is dat misschien weinig, maar als je niks doet gebeurt er ook niks. Ik hoop dat we anderen aansteken ook in beweging te komen.”

Wat staat er nog meer op de planning?

,,We bezoeken bedrijven die goede stappen hebben gezet op het gebied van duurzaamheid. We willen mensen aan het denken zetten en hopelijk ook aan het doen.”

Volledig scherm
Esther van de Bor is als voorzitter van de stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk ook actief in de tuin Hortus Populus. © Rianne den Balvert

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195