Volledig scherm
Het pand aan de Teddingtonweg in Nieuwkoop. © Media TV

FIOD en douane doen inval in Nieuwkoops bedrijfspand wegens cocaïne-onderzoek

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en de douane hebben vanochtend een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Teddingtonweg in Nieuwkoop. Ook hebben beide diensten het woonhuis doorzocht van de eigenaar van het bedrijf.

De inval is het uitvloeisel van de vondst van 200 kg cocaïne in de Rotterdamse haven op 17 juni. Toen hielden de FIOD en de douane een 57-jarige verdachte aan. Deze man, van wie geen woonplaats bekend is, zit nog vast. In het verdere onderzoek kwam het Openbaar Ministerie de nu aangehouden man uit de regio Nieuwkoop op het spoor.

Hij is gisteravond aangehouden bij de inval in het woonhuis en het kantoor/bedrijfspand, vertelt een woordvoerster van het OM. FIOD en Douane hebben zowel het bedrijf met kantoor, als ook de woning elders in de regio doorzocht. Wat er in beslag is genomen, kan het OM nog niet melden.

Over de vraag wat precies de verdenkingen tegen hem zijn, laat het OM zich niet uit. De verdachte zit namelijk ‘in volledige beperkingen’, wat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Leeftijd en woonplaats van de verdachte worden vooralsnog niet naar buiten gebracht, zegt de woordvoerster. De man wordt naar verwachting donderdag voorgeleid.

Op het bewuste adres op het Nieuwkoopse bedrijventerrein is een autobedrijf in tweedehands wagens gevestigd. De site hiervan is echter uit de lucht, vermeld wordt dat het bedrijf ‘permanent gesloten’ is.