Het mediateam van de Floriade EXPO 2022 op bezoek in Boskoop voor een promotiefilm. In de Proeftuin worden ‘From Boskoop’ coördinator Helma van der Louw (r.) en Jan de Vries geïnterviewd door Debby Toorenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het mediateam van de Floriade EXPO 2022 op bezoek in Boskoop voor een promotiefilm. In de Proeftuin worden ‘From Boskoop’ coördinator Helma van der Louw (r.) en Jan de Vries geïnterviewd door Debby Toorenaar. © Merel Klijzing

Floriade op bezoek bij Boskoopse kwekers: ‘Wij zijn altijd al aan het vergroenen’

De Floriade komt eraan! De wereldtuinbouwtentoonstelling volgend jaar in Almere moet 2 miljoen bezoekers inspiratie gaan bieden. Thema is Growing Green Cities, het vergroenen van de stad. Daar weten de kwekers in Boskoop wel raad mee. De Floriade kwam daarom op bezoek voor een promotiefilm.

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
 1. Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van auto-ongeluk
  Play

  Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van au­to-ongeluk

 2. Tim Hofman zet spotlight op machthebbers: 'Tijd voor namen en rugnummers'
  Play

  Tim Hofman zet spotlight op machtheb­bers: 'Tijd voor namen en rugnummers'