Flyboarder Bo Krook haalt een nieuw record door 22 meter hoog te flyboarden in Woubrugge
Volledig scherm
Flyboarder Bo Krook haalt een nieuw record door 22 meter hoog te flyboarden in Woubrugge © Josh Walet

Flyboarder Bo Krook vestigt record door 22 meter hoog te vliegen in Woubrugge

VIDEOFlyboarder Bo Krook wist vanmiddag in Woubrugge het record ‘hoogvliegen’ op zijn naam zetten. Hij luidde een bel, zwevend met zijn flyboard op zo’n 22 meter hoogte boven de Woudwetering.

Bo Krook uit Oud Ade werkt samen met zijn vader Stephan. Hun doel? De recordpoging tijdens de Open Dag Waterrecreatie in Woubrugge tot een goed einde  te brengen. 

Quote

Te hoog vliegen kan niet, dan breekt het flyboard doormidden

Bo Krook

Bij zijn vijfde poging wist Krook de bel te luiden. De geslaagde act was de opening van de Open Dag. Pim Laarmans, voorzitter van de Open Dag Waterrecreatie, is dolblij dat de poging is geslaagd. ,,We bestaan dit jaar 30 jaar en wilden de dag openen met iets spectaculairs en dat was dit absoluut.”

Of het zou lukken was spannend. ,,Er zit een maximum aan de hoogte”, legt Stephan Krook uit. ,,Te hoog kan niet, dan breekt het flyboard doormidden.”

Er is volgens Krook weleens berekend dat de grens tegen de 23 meter ligt. ,,Ga maar na, je sleept dan 23 meter slang met water met je mee, dat gewicht belast het board.” 

Eerdere records

De flyboarders hadden al enkele records op hun naam staan. ,,We legden de langste afstand ooit af met een flyboard en vlogen vanaf Engeland een heel stuk over het Kanaal”, vertelt Krook.  ,,En we hebben een record qua tijdsduur. Bij de Canal Parade stonden we 2 uur en 43 minuten achter elkaar op het board.” Wat tot vandaag nog ontbrak was een hoogterecord. 

Biertje? 

Gaat Krook het succes vieren met een biertje of een borrel? ,,Nee, ik drink sowieso geen alcohol en we hebben shows in Denemarken, Italië en Spanje voor te bereiden.” Hij gaat snel de hobbyruimte weer in om alle apparatuur klaar te maken. ,,Maar ik ben natuurlijk wel superblij dat dit is gelukt.”

Kijk hier de video waarin Bo Krook de bel weet te raken:

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

  1. Restaurants koken voor zorgverleners, digitale diagnose via UMC Utrecht
    PREMIUM
    CORONA KORT

    Restau­rants koken voor zorgverle­ners, digitale diagnose via UMC Utrecht

    In deze crisis hebben alle zorgverleners veel minder tijd om goed voor zichzelf te zorgen. Daarom heeft het personeel van Brasserie Bar De Zalm, Bodega 32 en Koeien en Kaas Gouda samen iets bedacht om deze noeste werkers te helpen. ,,Om ze een hart onder de riem te steken gaan we ze verwennen en een beetje ontzorgen door een keer lekker voor ze te gaan koken! We beginnen bij het Groene Hart Ziekenhuis”, aldus Brasserie Bar De Zalm op Instagram.