Volledig scherm
Zo gaat het nieuwe hospicehuis aan de Lupinesingel eruit zien. De bouw is onlangs gestart. De opening is naar verwachting voor de zomer van 2019. © Illustratie Bloemen Architecten

Forse donatie voor bouw hospice Alphen

Stichting Vrienden van de Hospicegroep Alphen heeft 60.000 euro gekregen van Fonds Alphen en omstreken als bijdrage voor de bouw van het  nieuwe hospicehuis aan de Lupinesingel. De bouw is onlangs begonnen en de verhuizing is gepland voor komende zomer.

Uiteraard is de stichting verguld met de bijdrage, die onder meer wordt gebruikt voor aangepaste toiletten, antislipvloeren, slimme verlichting, smart-tv's, een zusteroproepsysteem en deels voor de aanleg van een tuin. Voorzitter Kees Varkevisser van de Vrienden: ,,We zijn al heel lang bezig met de uitbreidingsplannen. Zonder de financiële steun van vele donateurs, fondsen en financiers kunnen we onze nieuwe woning niet realiseren.''

Te klein

Alphen heeft al jaren een hospice aan de Berkenstraat, waar familie in alle rust afscheid kan nemen van mensen die stervende zijn. Maar dat gebouw is te klein geworden. In het nieuwe hospicehuis komen zes kamers.

Donderdagavond houdt Rotary Alphen een veiling van kunst, gemaakt door bekende Alphenaren onder wie burgemeester Liesbeth Spies. De opbrengst gaat eveneens naar Hospicegroep Alphen/Nieuwkoop.

Fonds Alphen en omstreken is het vroegere VSB Fonds, dat initiatieven op het gebied van onder meer cultuur, onderwijs, welzijn en sport ondersteunt.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.