Volledig scherm
Frontale botsing op de N207 bij Boskoop © Mediatv

Frontale botsing tussen vrachtwagens op N207 bij Boskoop: drie gewonden, waarvan één ernstig

Op de N207 bij Boskoop is een ongeluk tussen twee vrachtwagens gebeurd. Hierbij zijn ook zeker twee personenauto’s bij betrokken. Er zou sprake zijn van een frontale botsing tussen de vrachtwagens. Daarbij zijn zeker twee personen gewond geraakt. Een vrachtwagenchauffeur die bekneld zat, is bevrijd. Hij zou zwaargewond zijn. De politie doet ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, waaronder een traumahelikopter. Volgens de brandweer gaat het om een ‘zware beknelling’. Een van de twee vrachtwagenchauffeurs zat bekneld. Momenteel is de brandweer bezig het slachtoffer te bevrijden. Twee personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. 

Wat de precieze toestand van de betrokkenen is, is nog onduidelijk. Er is na de melding snel opgeschaald naar grote hulpverlening. Dit betekent dat er nog meer hulpverleningsvoertuigen zijn opgeroepen. Twee duikteams zijn opgeroepen omdat werd gevreesd dat er personen in het water zouden zijn beland. Deze teams hebben uiteindelijk geen slachtoffers in de sloot aangetroffen. 

Er komt een speciale takelwagen uit Den Haag om de vrachtwagens weer recht te tillen. 

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het Shell-tankstation. De provinciale weg bij Boskoop is in beide richtingen afgesloten, tot zeker 20.00 uur. Als gevolg van de afsluiting ontstond er een file op de N11 tussen Alphen en Bodegraven.

Volledig scherm
De file in de regio loopt op door het ongeluk in Boskoop © TomTom