Volledig scherm
De brandweer controleert of er een kalfje in de sloot ligt. © Josh Walet

Galloway-koe die in sloot leek te bevallen, ziet kalfje dood geboren worden

Het kalfje uit Alphen, wiens moeder het een goed idee leek om in het water te bevallen, is dood geboren. Gistermiddag werd een Galloway-koe plots in de sloot bij het Heempark aangetroffen door omwonenden tijdens haar bevalling. Daardoor was het lange tijd onduidelijk of het dier een kalfje gebaard had.

,,De koe is bevallen, maar helaas is het kalfje dood geboren”, vertelt Floor van Deursen, persvoorlichter van gemeente Alphen. Na enkele tijd klom de koe zelfstandig op het droge, waardoor de vragen er niet minder op werden. Is er een kalf geboren, of niet? De dierenambulance liet dit raadsel aan de brandweerlieden over.

Gevonden

Maar na enkele tijd door het water gestruind te hebben, moest de brandweer de strijd staken: er was geen kalf aangetroffen. ,,Aan de andere kant van de sloot, achter de Akkerwinde, is de koe uiteindelijk bevallen. Daar is dus ook het kalfje gevonden”, aldus Deursen, die ook nog even uitlegt waarom Alphen eigenlijk Galloway-koeien heeft. ,,We hebben er 26, om hiermee onze natuur op een ecologische wijze te beheren.” 

 Het kalfje wordt afgevoerd naar een destructiebedrijf.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.