Volledig scherm
PREMIUM
In een bestaand huis wonen en je stulpje door de huurbaas gasloos laten maken? Dat is voor lang niet iedere huurder in Alphen weggelegd. Artist impression Lauwers. © Woningcorporatie Woonforte

Gasloos huurhuis in Alphen nog met een lampje te zoeken: ‘Is heel erg duur’

In een bestaand huis wonen en je stulpje door de huurbaas gasloos laten maken? Dat is voor lang niet iedere huurder in Alphen weggelegd.

Woningcorporatie Woonforte houdt deze kostbare ingreep alleen voor huizenblokken in de aanslag waar toch al een ingrijpende renovatie nodig is. Het eerste project in die categorie, aan de Lauwers, is aanstaande. Tot nu toe waren alleen de nieuwbouwwoningen aan de Concertweg gasloos.

Een huis zonder aardgaskraan is de nieuwe norm voor duurzaam wonen. Als je in zo’n huis woont, heb je meestal zonnepanelen, extra isolatie en een warmtepomp. Met die apparaten bij elkaar kun je een huis warm stoken én de koelkast, magnetron en wasmachine laten draaien. Als bewoner betaal je geen verbruiksrekening aan het energiebedrijf, maar een energie-prestatievergoeding (epv) aan de woningcorporatie.