Volledig scherm
Aad van den berg pleit al jaren voor een vernieuwde parkeerplaats voor zijn deur. © Peter Franken

‘Gedoe om Alphense Vuurlaan moet snel over zijn’

Er moet snel een einde komen aan de onduidelijkheid over het parkeerterrein aan de Vuurlaan in Kerk en Zanen. Dat bepleit de vereniging van eigenaren rondom het terrein.

Vorige week uitte Aad van den Berg, bewoner van de nabij gelegen Luchtstraat, zijn onvrede over het parkeerterreintje (18 auto’s). Het stuk grond is openbaar, maar de achttien omwonenden, tevens eigenaren van het terrein, stelden dat de parkeerplekken voor privégebruik bedoeld zijn.

Van den Berg parkeerde zijn auto er niet meer, na naar eigen zeggen onheus te zijn bejegend. Hij ging op zoek naar een plek in de volgens hem parkeerplaatsarme buurt. Dat bewoners een bordje ‘parkeren uitsluitend voor bewoners’ op een openbaar terrein plaatsten, stuitte hem tegen de borst.

Verzoek

Bij de gemeenteraad ligt het verzoek om het parkeerterrein aan de openbaarheid te onttrekken. Gebeurt dat, dan komen er achttien parkeerbeugels. ,,De huizen zijn verkocht mét parkeerplek. Het eigendom is nooit betwist”, zegt VVE-voorzitter Karl Heinemans. ,,Er is eigenlijk nooit een probleem geweest. Mensen die hier parkeerden, werd met een briefje onder de ruitenwisser vriendelijk verzocht om hier niet meer te staan. Dat ging altijd goed.”

Van den Berg diende een zienswijze in en trommelde mensen op dat ook te doen. ,,Opruiing en laster”, zegt Heinemans daarover, die er bij de politie melding van maakte. De gemeenteraad hakt binnenkort de knoop door.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.