Volledig scherm
Archieffoto: een lange file op de N209 in de dorpskern van Hazerswoude-Dorp. De provincie zette in juni 2016 zelfs een verkeersregelaar in, omdat elders aan de weg werd gewerkt. © Peter Franken

Geen aparte pot geld voor aquaduct Boskoop van gemeente Alphen

Alphen legt een pot geld aan voor alle verkeersknopen op haar grondgebied. Het betekent dat de gemeente niet apart een spaarpot gaat vullen voor een tweede oeververbinding in Boskoop, wat met name VVD en PvdA graag hadden gezien. De noodzaak van zo’n aquaduct staat overigens buiten kuif wat b en w betreft.

Volgens wethouder Kees van Velzen (vervoer, financiën, CDA) is de wens om 25 miljoen euro voor een aquaduct te reserveren beste te begrijpen. Maar Alphen heeft meer 'knopen’ om te ontwarren. Zo ligt er ook de vraag hoe Alphen de verkeersoverlast van het verkeer op de N209 door Hazerswoude-Dorp gaat oplossen. ,,Van bewoners kreeg ik al een mooi plan voorgeschoteld voor een heel grote rondweg. Maar achter de drie miljoen voor de begrote kosten mag je denk ik wel een nul zetten.’’

Eerst een weg, dan bouwen

Ook heeft Alphen plannen om buiten de stadsgrens te gaan bouwen, aan zowel de noordrand als aan de zijde van de polder Gnephoek. ,,We willen voor die nieuwe wijken meteen ook de infrastructuur in orde maken. Dus niet eerst heien en dan zien we wel, maar eerst een weg aanleggen en dan pas bouwen’’, legt Van Velzen uit.

Om al die plannen en ingrepen te kunnen betalen moet Alphen wat hem betreft één groot fonds ‘wonen en infrastructuur’ vormen. Daarvoor is al gauw ‘80 tot 100 miljoen euro’ nodig, schat hij.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195