Werk aan de oprijbrug naar het parkeerdek van winkelcentrum De Aarhof.
Volledig scherm
Werk aan de oprijbrug naar het parkeerdek van winkelcentrum De Aarhof. © Peter Franken

Geen gefrummel met bonnetjes, gewoon gratis parkeren rondom de Aarhof

Geen gefrummel en gefrutsel met ingeleverde parkeerbonnetjes. Het Alphense gemeentebestuur strijkt met de hand over het hart en stelt tijdelijk gratis parkeren in het vooruitzicht rondom De Aarhof.

Van 2 maart tot 22 april is het parkeerdek bovenop winkelcentrum De Aarhof afgesloten. De aannemer die hier de bibliotheek annex parkeergarage bouwt, sluit dan de in- en uitrit van de parkeergarage aan op de autoroute vanaf het Aarplein. Hierdoor wordt het dringen geblazen voor mensen die rond De Aarhof de auto willen parkeren.

Rompslomp

Alphen besloot daarop het eerste uur parkeren gratis te maken. Mensen moesten hiervoor hun ticket inleveren bij de deelnemende winkeliers. Maar die zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat zoiets een fikse administratieve rompslomp met zich meebrengt. Ze moeten de parkeerkaartjes verzamelen, de kosten op een rijtje zetten en het geheel bij de gemeente declareren.

Ze zijn met hun bedenkingen naar de gemeente gestapt. B en w zeggen ‘gevoelig’ te zijn voor hun pleidooi. Ze hebben dan ook besloten om voor de genoemde bijna twee maanden het parkeren helemaal gratis te maken. Het gaat dan alleen om de parkeergelegenheid op het Aarplein en de drie tijdelijke parkeerplaatsen aan de Thorbeckestraat. De maatregel kost de gemeentekas ruim 71.000 euro.