Volledig scherm
Ricardo van den Belt aggeert tegen het te onverantwoord te hard rijden op de hoek Kalkovenweg/Stoelmatter. © Peter Franken

‘Geen maatregelen nodig voor verkeersveiligheid Kalkovenweg’

Alphen ziet geen aanleiding om maatregelen te nemen op de Kalkhovenweg, waar volgens omwonenden geregeld ‘veel te hard’ gereden wordt.

De buurt startte een petitie om de aandacht van de gemeente te trekken. Tussen de Bezembinder en de Jeltje de Bosch Kemperstraat zou, daar waar de maximumsnelheid 30 kilometer per uur is, soms wel 80 geredeen worden. Petitionaris Ricardo van den Belt verzamelde in korte tijd meer dan honderd handtekeningen. Ook de raadsfracties van D66 en GroenLinks bemoeiden zich ermee en vroegen het college van b en w of ze het nodig achten om maatregelen te nemen.

Zij krijgen echter nul op het rekest. Er zijn de afgelopen drie jaar geen ongevallen geregistreerd op dit stuk Kalkovenweg en er zijn ook geen meldingen over te hoge snelheden bekend, zo motiveert het college, dus is er op dit moment geen aanleiding in te grijpen. Petitionaris Van den Belt geeft niet op: ,,Ik ga om de tafel met de gemeente.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.