Mirjam Hoogendoorn (paarse jas) houdt een serenade voor tachtigjarige moeder Leny. Die staat op het balkon op de vierde etage.
Volledig scherm
Mirjam Hoogendoorn (paarse jas) houdt een serenade voor tachtigjarige moeder Leny. Die staat op het balkon op de vierde etage. © Merel Klijzing

Geen verjaardag, geen bruiloft, maar wel een serenade voor 80-jarige moeder

Dit jaar moest het jaar worden van Mirjam Hogendoorn. Leny, de moeder van de Alphense, is vandaag 80 geworden, zelf zou de 52-jarige 25 april voor ‘t eerst in het huwelijksbootje stappen. Twee mijlpalen, kort achter elkaar. In beide gevallen bederft de coronacrisis echter de feestvreugde. Haar jarige moeder mag geen bezoek ontvangen, haar bruiloft wordt verplaatst.

Om de 80-jarige verjaardag toch niet helemaal voorbij te laten gaan, kocht Hogendoorn voor haar moeder 80 rode rozen en één witte. Deze mooie bos legde ze vanmiddag neer bij de voordeur van de woning van haar moeder, gelegen op de vierde etage van een flat aan de Juliana van Stolberbergstraat. Vervolgens bracht ze met haar aanstaande, de 45-jarige Mario Karas, een serenade. Het duo zong uit volle borst 'lang zal ze leven‘. Moeder en vader Aad stonden op het balkon en genoten van het cadeau. 

,,Mijn moeder wordt maar één keer 80. We hadden voor vanmiddag  vanaf 15.00 uur een tafel gereserveerd bij café Rijnstreekhal. Hierna zouden we bij de Griek gaan eten. Maar beide gaat niet door. Lullig, hè”, zegt Mirjam teleurgesteld. ,,Maar ja, je kunt er niks aan doen Ik heb me erbij neergelegd. Ik hoop dat ze nog langer meegaat en nog veel verjaardagen kan vieren.”

De Alphense begrijpt het wel dat ze niet bij haar moeder Leny mag komen. ,,Ik vind het zelf ook gevaarlijk. Ik heb lichte astma en de longziekte COPD. Ik heb een hondenuitlaatservice en daar mag ik ook niet meer werken. Ik moet bij mensen op bezoek. Dat kan nu niet.” 

Ook voor haar trouwdag over drie weken was alles al in kannen en kruiken: de officiële ceremonie in het oude raadhuis en daarna de felicitaties en het feest. Ook de huwelijksreis gaat niet door. ,,Die zit er ook niet in. We komen het land niet uit.”

  1. Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’
    PREMIUM
    Hoe is het nu met?

    Annet zegde baan op om kaaswafels groot te maken, en toen kwam corona: ‘Heb wel een traantje gelaten’

    Rijendik stonden de klanten vorig jaar op de Goudse kaasmarkt soms voor de kraam van Annet Vreeswijk. Haar kaaswafels vallen in de smaak bij toeristen van over de hele wereld, maar ook steeds meer Gouwenaars weten het hartige alternatief op de aloude stroopwafel te waarderen. Na het annuleren van de wekelijkse kaasmarkt vanwege het coronavirus liet Vreeswijk een traantje, maar ze zit niet stil. Gisteren begon de zoektocht naar een houdbare kaaswafel.