Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Geluidsfragmenten van mishandeling door Alphenaar tijdens rechtszaak

Alphenaar Joel van A. (47) werd in 2016 al eens veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin, maar staat nu weer voor hetzelfde feit voor de rechtbank. In de Haagse rechtbank werd vandaag een geluidsband afgedraaid waarop te horen was hoe Van A. het slachtoffer nogmaals te lijf ging.

Quote

Ze was die dag heel bang voor mij

Joel van A.

De klappen, doffe dreunen en het geschreeuw en gegil waren opgenomen door haar mobieltje. ,,Ik krijg er kippenvel van”, zei de aanklaagster. Zij eiste negen maanden cel en een TBS met voorwaarden, een milde TBS-variant, tegen de Alphenaar.

Hij stond de afgelopen dertig jaar al talloze malen terecht voor de meest uiteenlopende delicten. Voor een steekpartij nabij het Alphense winkelcentrum de Herenhof, drugs en geweld.

Smeken

Het huiselijk geweld vond plaats op 15 juli in de woning van de verdachte. Van A. verklaart: ,,Ze had vaak aanvallen, dan ging ze schreeuwen.” Hij deed dan zijn arm om haar hals en zijn hand op haar mond als in een soort verwurging. Maar ook vielen er volgens haar rake klappen. Het slachtoffer: ,,Hij bleef maar met mijn vuisten op mij inslaan, ondanks dat ik smeekte om te stoppen.” Ze hield aan de mishandeling een grote blauwe plek op haar bovenarm over, rode striemen in haar nek en ook een blauwe plek op haar borstbeen.

Volgens Joel’s advocaat zou het goed zijn om een werkstraf op te leggen, zodat zijn cliënt een dagbesteding heeft. Verder zou Joel volledig toerekeningsvatbaar zijn en dus ontbreekt de basis voor een TBS met voorwaarden, aldus de raadsman. 

De verdachte zei in reactie op de geluidsfragmenten: ,,Ik schrik dat ik haar zoveel pijn heb gedaan, ze was die dag heel bang voor mij.” De 47-jarige gaf verder aan zich te kunnen vinden in de verlenging van het contactverbod met het slachtoffer waarmee hij zo’n 16 jaar een relatie heeft gehad en drie kinderen heeft. ,,Het is met pijn in mijn hart, maar ik zie geen toekomst meer met haar”, aldus de verdachte.

De uitspraak volgt op 19 november.