Geluidsscherm van vijf meter hoger moet herrie langs N11 verminderen
Omwonenden van de N11 in Bodegraven krijgen mogelijk minder last van het verkeer op de autoweg. Rijkswaterstaat gaat de geluidsschermen verhogen.
Ophoging van het scherm ongeveer ter hoogte van waar de Oud Bodegraafseweg de N11 kruist, is één van de aangewezen plekken in de provincie Zuid-Holland waar geluidshinder aangepakt wordt. Het scherm moet vijf meter hoger worden. Daar zullen vooral bewoners van de Dronenweg en de naburige Lindehof, en de hoek van de Elzenhof en de Goudseweg blij mee zijn.
Rijkswaterstaat, die onder meer ook de N11 beheert, is al een tijdje bezig met geluidisolatie en geluidwering op plekken waar te veel herrie is. Minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat heeft nu voor pakweg 450 woningen in de provincie maatregelen vastgesteld.
Bodegraven is de enige plaats binnen het Zuid-Hollandse deel van het Groene Hart waar dat geluidsprobleem speelt en waar wettelijke limieten worden overschreden.
Het gaat verder om woningen langs de A13, A16, A20, A29, N44 en N3. De maatregelen variëren van de aanleg van stiller asfalt tot het plaatsen van een geluidscherm of het uitvoeren van een gevelisolatieonderzoek. Een combinatie kan ook.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
14
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
Stuur je eigen verhaal in
-
Moet de dokter altijd voor ons klaarstaan, of bellen we te snel over onze zorgen en klachten?
Bellen we allemaal te vaak, te snel naar de HAP, de huisartsenpost? Volgens de Alphense huisarts Robert-Jan van Rijn wel. Mensen moeten volgens hem vooral vertrouwen op het oordeel van de huisarts en niet voor elke wissewasje in het weekeinde dan toch maar de huisartsenpost bellen. ,,De drempel mag best wat hoger.”Alphen aan den Rijn -
PREMIUM
De weg van een weggegooide zwemband naar een gerecyclede teenslipper
Wil je af van de lekke zwemband die op zolder ligt te verstoffen? Dan kan je die nu inleveren bij speciale containers voor opblaasartikelen. Maar wat gebeurt er eigenlijk mee? Verslaggever Methan Vonk volgt de weg van een weggegooide zwemband tot zijn tweede gerecyclede bestaan als teenslipper.Alphen aan den Rijn -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUMde wijkagent
Buurt en agent zijn het geschreeuw van gezin zat: ‘Waarom moest het zo lang duren voor er hulp kwam?’
Alphen aan den Rijn -
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
nieuwsquiz
Heb jij alles goed in de Groene Hart nieuwsquiz?
Hoe goed heb jij deze week het nieuws uit onze regio gevolgd? Speel de quiz en test je kennis met 10 vragen.Alphen aan den Rijn