Volledig scherm
De TV-mast van Alphen heeft vanavond de kleuren van de regenboogvlag. © Josh Walet

Gemeente Alphen reageert op Nashvilleverklaring

Foto-updateVerschillende gemeenten hebben vanmiddag de regenboogvlag gehesen om afstand te nemen van de Nashvilleverklaring. De gemeente Alphen heeft de Alticom-toren oftewel de TV-mast vanavond de kleuren van de regenboogvlag gegeven om haar ongenoegen te uiten.

Al ruim 200 predikanten, voorgangers en prominenten van de orthodox-protestantse kerk in Nederland hebben het manifest ondertekend tegen homoseksualiteit. Onder hen SGP-boegbeeld Kees van der Staaij en partijgenoot en senator Diederik van Dijk.

Kritiek

In de omstreden Nashvilleverklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’. De ondertekenaars en hun Nashvilleverklaring krijgen felle kritiek.

Verschillende gemeenten hebben vanmiddag de regenboogvlag gehesen om te laten zien dat ze het niet eens zijn met het manifest. Kaag en Braassem was een van deze gemeenten. 

,,Ik ben een burgemeester voor alle inwoners in Kaag en Braassem", zegt Marina van der Velde in een tweet van de gemeente. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom blijft voelen en daar blijf ik voor staan.”

Actie

Alphen geldt als een regenboogstad, maar de regenboogvlag was rond het stadhuis niet te zien. Desalniettemin heeft de gemeente wel actie ondernomen tegen het omstreden manifest. De lichten van de Alticom-toren hebben van vanavond de kleuren van de regenboog. 

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft een foto van de gekleurde toren op Twitter gezet. De TV-mast was eerder paars gekleurd om het Ridderhofdrama te herdenken.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.